W trakcie poniedziałkowego przedpołudnia, po rozmowie ze znajomą instruktorką pływania prowadzącą zajęcia we wrocławskim aquaparku doszliśmy do wniosku, że skoro piłka nożna ma swoją sekcję w klubie, dlaczego więc nie stworzyć sekcji pływackiej ?
Co o tym sądzicie?
Pływanie dla dzieci, maluszków z rodzicami a może aquafitness dla seniorów ??
Już wstępnie opracowałem trasę na Borową. Jest to kolejny szczyt do Korony Sudetów, po którym podsumujemy 1 kwartał naszych wypraw. Podliczymy punkty GOT. Trasa będzie przyjemna i aura zapowiada sie przyjemna. Zapraszam do zapisów. Na chwilę obecną jest 5 wolnych miejsc !
Już na początku marca startujemy z kolejnym konkursem. Do wygrania jest przenośna ładowarka do smartfona, aparatu fotograficznego badz navi o zaletach tego urządzenia przekonaliśmy się już nie raz na naszych wyjazdach treningowych- Wystarczy, że polubisz nasz Fanpage i udostępnisz publicznie post z konkursem !!! Wyniki już 8 Marca !!
Mój pomysł na dzisiejszy obiadek zrodził się po tym jak domownicy zaczęli narzekać na wszechobecny drób czyt. kurczaki. Postanowiłem zasięgnąć innej odmiany drobiu- indyka. No i według zasady łączenia warzyw z mięsem stworzyłem zdrowy a jednocześnie smaczny obiad.
Mielone z indyka z marchewką i brokułem
Porcja dla 3 osób ( 2+1):
500g mięsa mielonego z indyka
4 marchewki
1 brokuł
1 jajko
sól, pieprz
Marchewkę obieramy i kroimy w talarki, brokula kroimy na mniejsze kawałki układamy warzywa na najwyzszym pietrze, kotlety z miesa mielonego przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy jajko i mieszamy. Formujemy cos na wzór kuli i ukladamy doslownie na 15 sekund na patelnie z kazdej strony obsmażamy. Nastepnie wyjmyjemy kotlety i ukladamy delikatnie w garnku do got. na parze.
( pamietajmy ze sa to kotlety robione na parze bez bułki tartej)
Całośc gotujemy max 20 minut.
Koszt całości 15 zł
Pamiętacie że wszystkie przepisy znajdą się na stronie sa kilka razy przeze mnie stworzone, pzresły selekcję oraz kontrole jakości :)
ŻYCZĘ SMACZNEGO !
W minioną sobotę udaliśmy się w góry Bystrzyckie, a naszym celem był szczyt Jagodna. Wyjechaliśmy z Wrocławia zaraz po 8 rano, jak zwykle z ANITĄ. Postanowiliśmy, że początek trasy będzie w miejscowości Poniatów na przełęczy na której krzyżuje się Autostrada Sudecka i stamtąd ruszymy niebieskim szlakiem do przełęczy Spalonej. Trasa liczyła wg Endomondo ok 10 km. po niecałym kilometrze asfaltówki skręciliśmy w lewo na szlak i zaczęła się cudowna wędrówka, bardzo przyjemnym szlakiem. Była to jedna z wycieczek na którą pojechało bardzo mało osób ze względu na sezon chorobowy. Ale cała 13- sto osobowa wycieczka była bardzo zadowolona z samego marszu jak też z posiłków serwowanych w schronisku PTTK Jagodna. Galeria zdjęć od Jarka do pobrania lub obejrzenia GALERIA TUTAJ. Po niesamowitym posiłku i wykonaniu comiesięcznych badań, udaliśmy się do busa, który czekał na nas pod schroniskiem:)
Kolejny wyjazd już 22 marca- Borowa !!
Zapraszam !!!
Już jutro lecimy na kolejny etap Korony Sudetów i Nordic Adventure !! Relacja na bieżąco z wyprawy jesli się uda...
Uwaga osoby które jadą na obóz sportowy do Świeradowa- Zdroju proszone są o pobranie, wypełnienie karty i przyniesienie na trening w środę . Kartę można pobrać tu:
KARTA OBOZU
Pomysł zaczerpnięty od Kingi Paruzel, ale dobre pomysły warto kopiować. Masełko jest świetne i bardzo zdrowe- troszke zmodyfikowałem skład dla poprawy smaku- nie cierpie awokado, a to właśnie masełko awokadowe. No ale do tematu.
Składniki:
1 awokado obieramy wyjmujemy pestkę, kroimy na mniejsze kawałki, kilka ząbków czosnku, sok z cytryny Kinga opisuje z polowy cytyny- dla mnie to za dużo, ja dodaje tak do połowy wycisniętą połówkę. No i soli - do smaku. Każdy kto raz zrobi sobie takie masełko z pewnością za drugim razem zmodyfikuje je tak, aby smakowało jeszcze lepiej dodając lub odejmując jakieś składniki.
Całość miksujemy.
Kinga opisuje zalety w ten sposób:"Cała bomba witamin i mikroelementów, przeciwutleniaczy, kwasów omega-3. Najlepiej spożywać je na surowo. Nie bez powodu zyskało miano „masło Boga”, działa na nasz organizm od środka. Nawilża naszą skórę (składniki owocu pobudzają produkcję kolagenu, który pomaga w wygładzaniu zmarszczek oraz nadaje skórze świeży i młody wygląd), wspomaga nasz układ odpornościowy jest antydepresantem, zmniejsza stany zapalne stawów, poprawia koncentrację oraz procesy myślowe, usprawnia funkcjonowanie układu pokarmowego, zapewnia zdrowy sen."
A więc Smacznego !
OSOBY KTÓRE ZADEKLAROWAŁY UDZIAŁ W WYJEŹDZIE NA JAGODNĄ PROSZONE SA O WPŁATĘ ZALICZKI BĄDŹ CAŁOŚCI KWOTY.
POZDRAWIAM