wtorek, 10 października 2017

Jak oszukać urwisa?- Rollery indycze z fasolką szparagową

Jeśli wasze pociechy za często spożywają mięso wieprzowe, to mam ciekawą propozycję. Prosty i szybki obiadek a przede wszystkim smaczny i dość wartościowy.
Mięso mielone z piersi indyczej, papryka marynowana, ogórek kiszony, fasolka szparagowa żółta. Przyprawy: sól, pieprz, curry, papryka słodka, czosnek granulowany.
W czasie gdy fasolka się gotuje mieszamy mięso z przyprawami i wstawiamy do piekarnika ( u mnie 15 min w temperaturze średniej). żeby uatrakcyjnić i ułatwić krojenie w talarki roluje kotleciki. ciekawsza forma i kolorowe dodatki ( ogórek i papryka) zachęcają do zjedzenia. 
Polecam!
Share:

Copyright © KLUB SPORTOWY WKS GYMSPORT | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com