wtorek, 29 kwietnia 2014

Coś na ząb w tradycyjnej formie

Podczas ostatniego wyjazdu w trakcie naszych dialogów odnośnie posiłków nie opracowaliśmy jakiegoś wspólnego pomysłu na obiad. A wracając natknęliśmy się na pole ( chyba szparagowe ) no i zachciało się człowiekowi tego czego nie ma w lodówce:)
Nie zastanawiając się długo udałem się do Biedrony po paczkę szparagów. W drodze rozmawialiśmy o łykowatości szparagów, i o walorach smakowych i sposobie przygotowywania. I zawsze robiłem je na patelni i oliwce z odrobiną soli. Ale wpadłem na inny pomysł. Postanowiłem zrobić szparagi na parze. Co prawda odciąłem końcówkę i obrałem  od połowy w dól każdego szparaga, ale zyskałem przez to mięciutkie laski i smaczne oczywiście.  Całość zrobiłem z grilowanym kurczakiem ( piersi ), oraz ziemniakami tez robionymi na parze. Smakowało wyśmienicie. Polecam!

PRODUKTY:
Szparagi zielone 500g.
Ziemniaki 4 sztuki ( większe)
Piersi w kurczaka 500g.
PRZYGOTOWANIE:
Szparagi i ziemniaki obrane gotowałem na parze ok 20 minut. Delikatnie posoliłem. Mięsko grilowałem do uzyskania pożądanego koloru:) przyprawione słodką papryką i solą.
Prawda że nic prostszego :)
SMACZNEGO
Share:

Copyright © KLUB SPORTOWY WKS GYMSPORT | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com