poniedziałek, 4 lutego 2013

Pieczywo? Ale jakie ???

Od długiego już czasu osobiście rozmyślam na temat pieczywa oferowanego przez licznych dostawców, czy to hurtownie, piekarnie,  albo małe osiedlowe sklepy. Wiadomą rzeczą jest, że chleb jest kupowany przez nas niemalże codziennie. Nie zawsze bowiem, kupujemy chleb odpowiadający naszym priorytetom. Jęczmienny, żytni,  razowy, graham, a może orkiszowy takie pytanie stawiamy sobie prawie codziennie stojąc w ulubionej piekarni. Ze swojego ubogiego doświadczenia wiem, że chleb orkiszowy jest najzdrowszy, ale swoją ceną i terminem świeżości nie przemawia do Nas jako potencjalnych nabywców. Osobiście spotkałem się będąc na zakupach na chleb typu "WASA" o nazwie "Chleb z dużą ilośćią błonnika" firmy GOOD FOOD- nie jest to reklama po prostu chciałbym go zobrazować. Opakowanie kosztuje ok 3 zł( kupowałem w Real`u)  jest w nim 28 kawałków chlebka każdy zawiera ok 1,1gr błonnika- tak ważnego w utrzymaniu prawidłowej diety,
Jedna kromka to zaledwie 27 kcal. Jest to chleb który nie wyschnie po 2 dniach ponieważ jest suchy. Widzimy oszczędność w samym zakupie, że nasz chleb nie skończy na parapecie w zimowe dni. Szczerze polecam, ponieważ jest to środek sprawdzony i w połączeniu daje fajne efekty przy minimalnym użytkowaniu...
Share:

Copyright © KLUB SPORTOWY WKS GYMSPORT | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com