środa, 11 grudnia 2013

Potrawy dla sportowców i nie tylko.

MAKARON Z POMIDORAMI

Czas przygotowania: 15 min
Stopień trudności: łatwe
Kaloryczność na porcję: 280 kcal
Koszt 1 porcji: 4 zł

Potrzebne składniki:
Makaron tagliatella ( polecam Lubella), pomidory kawałki, lub całe. Czosnek, oliwa, bazylia, parmezan.

Sposób przygotowania:
Gotujemy makaron. W między czasie blendujemy pomidory- wstawiamy na ogień, w moździerzu ucieramy ząbki (wg uznania- ja osobiście daje ok 6.) czosnku z oliwą i świeżą bazylią. Do rozgrzanych pomidorów dodajemy czosnek z bazylią oraz oliwą.  Makaron "al dente" dodajemy bezpośrednio po odsączeniu wody
( bez płukania) do pomidorów. Całość mieszamy. Posypujemy świeżo utartym parmezanem.

Smacznego

Share:

Copyright © KLUB SPORTOWY WKS GYMSPORT | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com