Ale do tematu, składniki:
-Dynia
- Czosnek
- Marchew
- Por
-Pietruszka
- Seler
-Imbir
- Nasiona dyni
- Sól
-Pieprz
- Kurkuma
Nie dodawałem papryczek ani gałki- ponieważ liczyłem na to, że moja najmłodsza kobieta się skusi- marne szanse...
Przepis od Iwony delikatnie zmodyfikowałem na swoje potrzeby i z racji tego, że nie pamiętałem dokładnie jak szło.
Obraną (wybrane pestki) dynię pokroiłem na kawałki i z innymi warzywami ugotowałem, następnie zblendowałem. Do smaku doprawiałem solą, pieprzem i szczyptą kurkumy dla podkreślenia koloru oraz imbirem i czosnkiem. Pestki dyni podprażyłem i na koniec trafiły do kremu. W przepisach można znaleźć info o śmietanie- ja wybrałem jogurt nat. do ozdoby i nadaniu lekkiej odmiany do słodkiej dyni.
Efekty mojego obiadku:
Krem z dyni w wykonaniu moim a z przepisu Iwony- wielkie dzięki za to że byłaś inspiracją, a ja poznałem fajny krem i bardzo smaczny.
Z takich moich modyfikacji- do kremu wg mnie pasuje idealnie bagietka czosnkowa z mozarellą....:) Polecam i zachęcam do komentowania i dodawania waszych kremów na facebooku:)